Ericsson Globe projicering, foto: Fredrik Persson

Globen Vit, foto: Honer Akrawi

Världens längsta Luciatåg, foto: Jan Jordan

Förbindelsegång Globen-Hovet, foto: Göran Asplund
Globen Arena

Globen
(officiellt Ericsson Globe),
tidigare även Stockholm Globe Arena) är belägen i Globenområdet i stadsdelen Johanneshov i Stockholm. Den invigdes den 19 februari 1989 och är världens största sfäriska byggnad.

Den maximala planytan är 45 x 75 meter med 7 000 åskådarplatser. Vid ishockey ryms 13 850 personer, och vid scenshower finns det plats för cirka 16 000 personer. Publikrekordet innehas av Metallica, som hade 16 531 besökare den 4 maj 2009.

I sidobyggnaden Annexet, den minsta av arenorna i Globen-området, finns det plats för mindre evenemang. Den rymmer max 3950 åskådare eller upp till 1300 bankettgäster. Annexet var från början till för ishockeyträningar, men numera är användningsområdena mestadels konserter, mässor, konferenser och liknande. Annexet har nyligen byggts om till tv-studio åt SVT.

Globen är en multiarena som rymmer många olika evenemang. I arenan hålls ett stort antal såväl sport- som musikevenemang och även näringslivet har haft konferenser och bolagsstämmor i arenan. Högst upp i byggnaden finns ett 40-tal vip-loger samt en restaurang. 

Projekt inom Globen har varit att flytta befintliga utrymmen för skrivande press, kommentatorsrum samt rum för måldomare till nya lägen inom Arenan. Vi har även i detta projekt även uppgraderat samtliga teleanläggningar för att svara upp mot nya krav på TV-sändningar etc.
Anpassningar till NHL har utförts och vi är även med och bygger nya vip-loger där tidigare kommentators utrymmen fanns.


Just nu arbetar vi med nya arenabelysning.

Bilder från www.globearenas.se

  


 

*